Högdalen

Mönstret Högdalen ingår i en kollektion mönster med tema från Stockholms förorter. Design Karin Larsson för MosterIngeborg i Högdalen
Högdalen

Högdalen ingår i en kollektion mönster med tema från Stockholms förorter. Tuppen är en känd symbol för Högdalen. Liksom Högdalstoppen eller Högdalstopparna. Den första skapades bl a av schaktmassor från kvarteren i Klara som under 60-talet revs i Stockholms city. I Högdalens centrum, som invigdes 1959, finns bl a bibliotek, Fria Teatern, secondhand butiken Andra Varvet (med café), kyrka, leksaksbutik och bokhandel. Det finns flera mathandlare några med internationell prägel. Högdalen har även en fiskhandel. Under sommarhalvåret finns även en omtyckt och prisbelönt torghandel med frukt, grönt och blommor.

Några hundra meter från centrum och tunnelbanan finns Högdalens skatepark. Även om man inte åker själv är det riktigt roligt att gå dit och titta. På vägen dit passerar man också det relativt nyöppnade kulturhuset Cyklopen. Det är ett extremt snyggt hus på utsidan. Har dock ännu inte besökt insidan.

Vill man titta på djur eller ha picknick i gräset går man istället mot Bandhagen. På vägen dit finns nämligen Bandängen. Det är en av Stockholms stads parklekar. Där finns getter, får, grisar, höns och kaniner. Där kan man köpa billigt fika och sitta mitt i ett lekland eller så kan man slå sig ner i mer lugn och ro med egen matsäck på de stora gräsytorna runt om.