Om.

Bild på Karin Larsson designer för MosterIngeborgKarin Larsson bor och arbetar med mönsterprojektet Mosteringeborg i Högdalen. Karin designar mönster främst för textil men har även gjort tapeter.

Älskade Förort -Stockholm ur ett förortsperspektiv, är ett design/förortsprojekt som bjuder på mönster inspirerade av Stockholm och då framförallt förorterna (och förstäder).

Varför förorten?

Främst två anledningar. Den ena är att jag helt enkelt är intresserad av Stockholm, de liv som levs här, kulturen. Även av historia, naturen i och runt staden och samhällsutvecklingen.

Den andra anledningen är att jag tycker att den konst och design som idag skildrar Stockholm i alldeles för liten utsträckning rör sig utanför tullarna. Det här är ett allternativ till Stockholmsmotiv av Stadshuset, Slottet, Gamla stan och Riddarfjärden.

Vad inspirerar?

Människorna som lever här, folk jag träffar och byter ett par ord med. Sorlet och passerande ord (finns t ex i Rågsveds-mönstret). Arkitekturen (t ex Farsta-mönstret där fasader från centrumbyggnader inspirerat) och stadsplanering (t ex Tallkrogen-mönstret).

Historia. Hur såg det ut här för 100 år sedan? Vardagliga händelser, även politiska händelser (Kärrtorp-mönstret) så som antinazistdemonstrationen i Kärrtorp 2013. Demonstrationen som för övrigt fick oss att använda ordet Kärrtorpa som betyder att göra motståndet spridning av nazistisk propaganda och rasistiskt våld.

Natuten (t ex Hökarängs-mönstret), stämningen på orten (Björkhagen-mönstret) eller i centrum (Vällingby-mönstret).

Offentlig konst och utsmyckning (Bagarmossen-mönstret där jag bl a funnit inspiration i D Wolgers, i folkmun, tårtan.

Illustrationerna i mönstret Brommaplan som trafikknutpunkt föreställer rondellen och bussarna som bl a tar resenärerna till Lovön med Drottningholm och till andra Mälaröarna.

I serien Älskade Förort finns bl a kuddöverdrag, tygkassar och börsar/sminkväskor.

Till sist. All produktion, tryck och sömnad, sker under schyssta villkor. I Sverige.

 

 

Här kan du meddela om du är intresserad av att beställa metervara, en rockklänning för vuxen eller barn. Eller om du helt enkelt har några synpunkter. Eller önskemål.

Varmt välkommen!

 

Företag som anlitas i produktionen av MosterIngeborgs textila produkter.

Tobex AB. Borås.

Svenljungaverken AB. Sexdrega.

Idé Sömnad i Borås. Borås.

 

 

Följ MosterIngeborg och Karin på Instagram!

Instagram